Självförtroende

Att ha bra självförtroende innebär inte att gå in i ett rum och veta att alla kommer gilla en, självförtroende innebär att gå in i ett rum och veta att du klarar dig om dom inte gör det.

För hörni det här med att ha bra självförtroende och självkänsla är ju så viktigt, det pratas om det hela tiden både här och där allt från tv och tidningar till oss småbloggare som skriver om det, lite tjatigt kanske det blir men det är ju så otroligt viktigt. Bara känslan av  att kunna känna fan vad bra jag är på det här eller fan vad fin jag är idag och sedan skita i vad de där ”coola” tjejerna i skolan som tagit på sig den gråa tröjan och ställt sig bland alla andra som inte vågar tycka och tänka själv för att det kanske inte är ”coolt” tycker och tänker, men låt mig säga er de som inte tagit på sig den gråa tröjan och som vågar stå för vad den tycker de människorna är så mycket coolare än de som inte står upp för sig själv och säger vad de tycker för att de helt enkelt inte vågar. Jag tror faktiskt att det är så, att oftast så är dessa ”coola” tjejerna eller killarna i skolan eller varsomhelst väldigt osäkra, de vågar inte säga som de själva tycker eller göra det de själva tycker om för att det är rädda för vad de ”coola” kompisarna ska tycka och att man kanske ska bli kickad från gänget om man inte tycker som dom eller gör det dom gör, men ärligt då ställ då själva denna frågan vad är det ens för vänner att ha som inte kan ta att alla tycker olika och inte accepterar att man kanske inte vill göra något?

Hade ni egentligen ens velat vara vän med någon som snackar skit bakom andras ryggar och inte kan vara sig själv endast för att vara såkallat ”cool” och ha ”massoor” med vänner? Puhhh, skulle inte tro det va? inte jag iallafall och ärligt talat massor med vänner? nope endast en hög av låtsas kompisar hela högen. Hade hellre valt att vara med den ärliga tjejen som säger vad hon och ställer upp för sig själv och vad som är viktigt för henne utan att ändra det för någon annan, hon som klär sig i det hon själv tycker är snyggt utan att ändra för att någon annan tycker att det är fult, tjejen man kan lita på för man vet att hon inte kommer föra det vidare eller snevrida det och gå bakom ryggen på en, hon som inte måste snacka skit om någon annan för att känna sig bra, finns massor att ta upp men jag tror ni fattar?

Så det jag har att säga till er är stå alltid upp för vad som är viktigt för dig och var dig själv alltid, om du inte hittat vad som är viktigt för dig fortsätt leta det kommer snart, om du inte riktigt landat i dig själv och vad som är helt du, rota inne i dig själv, vad har du för värderingar, vad vill du nå för mål? vad tycker du egentligen om? ställ dig själv tusentals frågor  och fortare än du anar kommer du att hitta vad som är du och vad det är som gör just dig till dig.

Var alltid dig själv det är den bästa du kan vara. Men kom ihåg, alla går igenom något du inte vet något om, var alltid snälla, även de minsta sakerna har stor betydelse som ett litet hej eller ett leende kan göra någons dag.

Vissa dagar när det känns sådär att gå upp eller bara varje dag så klä på dig en as nice outfit du tycker om, kom ihåg ditt självförtroende och din självkänsla glöm den inte hemma!! Kom ihåg hur grym du är, gå till skolan/jobbet och just rock it du är bäst.

IMG_0587

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Självförtroende

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>